Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
ثواب بوسيدن پاي مادر
از نخستين روز خلقت بشر، تا کنون در هر کجاي دنيا و در ميان هر قوم و نژاد و ملتي، با هر آداب و آييني، وقتي نام مادر برده مي‌شود، کوچک و بزرگ، همه و همه، سرشار از شور و حرارت و مهر و الفت مي‌شوند و قلبشان پر تپش‌تر مي‌زند. اسلام نيز براي مادر، مقام و ارزش فوق العاده اي قائل شده است تا آنجا که رسيدن به بهشت را با رضاي مادر ميسر مي‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ارزش و مقام مادر:
مادر را چگونه مي شود توصيف کرد؟ واقعا با چه کلماتي مي توان عشق يک مادر، محبت بي دريغ و فداکاري هاي او را وصف کرد؟ بي شک که قابل انجام شدن نيست و هر که هر چيزي را که مي گويد، تنها يک بخش کوچکي از کارها و الطاف مادرانه را شرح مي دهد. صدا زدن نام مادر در هر سني براي فرزند دلپذير و خوشايند است. نامي که به خانواده مفهوم مي بخشد. در هر آيين و مذهبي مقام مادر ارزش بسياري دارد. اما در دين مبين اسلام اين ارزش به شکلي فوق العاده و منحصر به فرد بيان شده است. به گونه اي که رسيدن به بهشت با رضايت مادر ميسر مي‌شود.
«بهشت زير پاي مادر است» شايد اين جمله ماندگارترين عبارت در ذهن ما از کودکي تا به امروز باشد. مادر از عصاره جانش به فرزندش مي دهد و زماني که اين کودک رشد کرد، در هر شرايطي پشتيبان فرزند خود مي ماند.حالا مادر اين هديه خدا به بشريت، بايد جايگاهش حفظ شود و فرزندان، به خوبي آنها را تکريم کنند.
ثواب بوسيدن پاي مادر:
در قرآن کريم و احاديث معتبر از پيامبر اسلام(ص) و ائمه معصومين (ع)، همواره بر احترام بر پدر و مادر تاکيد شده است و در اين ميان جايگاه مادر، وصف نشدني است.
در حديثي از پيامبر اسلام(ص)نقل شده است که ايشان فرمودند:
«کسي که پاي مادرش را ببوسد؛ مثل اين است که آستانه کعبه را بوسيده است».(گنجينه جواهر)
و نيز فرمود:«هر کس پيشاني مادر خود را ببوسد، از آتش جهنم محفوظ خواهد ماند».(نهج الفصاحة)
بهشت زير پاي مادر است
احاديث در مورد احترام به مادر:
خداوند متعال در قرآ ن کريم مي فرمايد:«پروردگار تو حکم نمود که جز او را نپرستيد و به پدر و مادر کاملاً نيکي کنيد و اگر يکي از آنها و يا هر دو نزد تو به پيري رسيدند، کمترين اهانتي به آنها روا مدار و بر آنها فرياد مزن و گفتار لطيف و سنجيده به آنها بگو».(سوره اسراء، آيه 23)
پيامبر اکرم(ص) فرمود:«نظر الولد الي والديه حبّاً لرحمها عبادة؛نگاه همراه با محبت فرزند به پدر و مادر عبادت است».(تحف العقول)
پيامبر اکرم (ص ): دعاي مادر از موانع اجابت دعا مي گذرد. (مشکات الانوار:272)
امام جعفر صادق (ع): چشم هايت را جز از روي دلسوزي و مهرباني با پدر و مادر خيره مکن و صدايت را بلندتر از صداي آن ها نکن دست هايت را بالاي دست هاي آنها مبر، و جلوتر از آنان راه مرو. (بحار الانوار، ج 74، ص 79٫)
روايتي از بوسيدن پاي مادر و پدر:
مردي به حضور پيامبر اکرم (ص) رسيد و پرسيد: «اي رسول خدا! من سوگند خورده ام که آستانه ي در بهشت را ببوسم، اکنون چه کنم؟»
پيامبر(صلي الله عليه و آله و سلم) فرمودند: پاي مادر و پيشاني پدرت را ببوس، (يعني اگر چنين کني، به آرزوي خود در مورد بوسيدن آستانه ي در بهشت مي رسي.)
او پرسيد: اگر پدر و مادرم مرده باشند، چه کنم؟
پيامبر(صلي الله عليه و آله و سلم) فرمودند: قبر آن ها را ببوس.
گردآوري: بخش مذهبي بيتوته

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۸۸۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و هویت‌بخشی به محله

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتقا و رسیدگی به فضاهای عمومی  به ارتقا هرچه بیشتر زندگی عمومی در شهرها و محله‌ها می‌شود مساجد یکی از فضاهای عمومی هستند که با درگیری هرچه بیشتر شهروندان باعث هویت بخشی به شهر و محله می‌شود.  

محسن الويری (مدرس دانشگاه باقرالعلوم(ع)) در مقاله‌ای با عنوان «رويکردی تاريخی به مسجد به‌عنوان الگوی جامعه دينی و هويت‌بخش محله»  به این موضوع اشاره می‌کند که مسجد به معنی سجده‌گاه در اصطلاح شرعی به مکانی اطلاق می‌شود که برای نماز خواندن همه مسلمانان وقف شده باشد و مسجد علاوه بر مرکزیت برای عبادت، محلی برای نشان دادن هماهنگی بیشتر و همبستگی مردم برای رسیدن به اهداف الهی و انسانی است.

* مساجد و تاثیر آن برآداب شهروندی

 به زعم این پژوهشگر تاسیس مسجد از سوی پیامبر (ص) بلافاصله پس از ورود به شهر مدینه، تنها اقدامی نمادین برای نشان دادن جوهره عبودی جامعه و حکومت در اندیشه اسلامی نبود؛ بلکه با مروری بر متون دینی و تاریخی، چنین به نظر می‌آید که مسجد به عنوان نخستین فضای کالبدی شهری، الگو و ماکتی بود برای آنچه پیامبر (ص) در سطح کلان جامعه تعقیب می‌کردند.

یعنی پیامبر (ص) نخست الگویی از جامعه مطلوب و آرمانی اسلامی را در مقیاسی کوچک به نمایش گذاشتند تا مسلمانان ضمن یافتن نگاهی کلان نسبت به افق آینده، به تدریج و در فضای فراهم آمده در مسجد با احکام و معارف دینی آشنا شوند، متناسب با آموزه‌های دینی تربیت شوند و با آداب شهروندی در یک جامعه دینی انس بگیرند.

* مهمترین کارکرد مساجد

این پژوهشگر توضیح می‌دهد که بعدها مسلمانان با تأسی به پیامبر (ص) بنای شهرهای جدید مانند کوفه، بصره و قاهره را با ساختن مسجد آغاز کردند. مسجد از همان آغاز پیدایش در عصر پیامبر (ص) کارکردهای مختلفی داشت. مهمترین این کارکردها به رغم فراز و نشیبی که در گذار تاریخ یافته است، چنین است: کارکرد عبادی؛ کارکرد آموزشی؛ کارکرد فرهنگی و ارتباطاتی؛ کارکرد سیای و کارکرد اجتماعی.

الویری در ادامه این پژوهش توضیح می‌دهد که این کارکردها به ویژه با تکیه بر تجربه تاریخی، نمایانگر گونه‌ای خاص از تعامل بین انسان و خدا و نماد بیرونی جامعیت دین و تجسم جایگاه عبادت و علم به مثابه دو بال تعالی انسان ها در تفکر دینی است.

این پژوهشگر اینگونه جمع‌بندی می‌کند که جامه تحقق پوشیدن توسعه محله‌ای متناسب با باورهای دینی و ظرفیت‌ها و ضرورت‌های برخاسته از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی، نیازمند بازتعریف رسالت، نقش و کارکردهای مساجد محله با رعایت یکسانی‌ها و تفاوت‌های آن با مساجد جامع به ویژه از نظر گستره عمل بر اساس آموزه‌های دینی و ژرف‌کاری در تجربه تاریخی است و بر این اساس تمامی امور مربوطه به مساجد مانند معماری، اجزاء، کارگزاران، درآمدها و هزینه‌های آن نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند ۱۴۰۲ برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • «توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • چرا ابن بابویه قمى به شیخ صدوق مشهور شد؟ + فیلم
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • نامه خواندنی اینزاگی به هواداران اینتر
  • برای حفظ اسلام روحانیون در میدان باشند و با جان خود دفاع کنند
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد