Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله طبسی با بیان اینکه زهراشناسی باید از مهد کودک به بچه ها آموزش داده شود گفت: فضای مجازی ظرفیت بسیار خوبی برای ترویج فرهنگ فاطمی است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان،  برای پیروی از زندگی هرکدام از معصومین (ع)، من‌جمله حضرت زهرا (س) نیازمند سرشاخه‌ های اصلی و نوعی اسلوب ‌شناسی و سبک ‌شناسی هستیم که با شناخت آن‌ها بتوانیم در مسیر الگو‌گیری از زندگی آن بزرگواران قدم برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوج زیبایی رابطه پدر و دختری را می‌توان بین پیامبر (ص) و حضرت زهرا (س) دید. اینکه حضرت زهرا (س) طوری با پدر خود رفتار می‌کردند که غم را از دل پدر خود می‌بردند، دختران خیلی خوب می‌توانند این رفتار را در منش و سبک زندگی خود داشته باشند لذا در این خصوص با آیت الله «نجم الدین طبسی» عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  گفت و گویی انجام دادیم که مشروح آن در ادامه تقدیم حضورتان می شود.

چرا روز ولادت حضرت فاطمه (س) را به عنوان روز مادر نامگذاری کردند؟

در مقام و منزلت حضرت فاطمه (س) همین بس که پیامبر اکرم (ص) ایشان را «ام ابیها» یعنی مادر پدر نامیدند. خود واژه مادر دربرگیرنده معانی بسیاری است. واژه مادر در مهربانی ها، جانفشانی ها، از خود گذشتگی ها و فداکاری ها برای فرزندان و خانواده خود خلاصه می شود. این تعریف برای مادران معمولی و عادی جامعه است تا برسیم به شخصیتی مانند حضرت زهرای مرضیه (س) که مصداق تام واژه مادر هستند؛ این بانوی بزرگوار در درجه اول ام ابیها و در درجه دوم مایه فخر و مادر تمام سادات عالم هستند. بر همین اساس امام جواد (ع) وقتی در مدینه بودند هر وقت وارد مسجد می شدند دو رکعت نماز برای حضرت فاطمه (س) می خواندند. امام زمان (عج) می فرمایند: الگوی من مادرم حضرت فاطمه (س) است. این جمله بسیار مهم است، زهرای اطهر، روح پیامبر اکرم (ص) بودند لذا نامگذاری روز ولادت حضرت فاطمه (س) به عنوان روز زن و مادر مایه فخر عالم است، یعنی روز تولد شخصیتی که روح رسول الله نامیده می شود.

 

این نامگذاری چیزی بر عظمت و بزرگی زهرای مرضیه (س) نمی افزاید، چون زهرا از ازل بزرگ بوده، هست و خواهد ماند و ما باید به وجود چنین بانوی بزرگواری در دین مبین اسلام افتخار کنیم. با وجود اینکه نواصب و طرفداران وهابیت و امویان نسبت به اهل بیت (ع) و حضرت فاطمه (س) جهت گیری های خاصی دارند ولی همه آنها به عظمت دخت گرامی پیامبر اکرم (ص) اذعان و اعتراف دارند. حضرت فاطمه (س) دختر فخر عالم، سرور مخلوقات جهان و اشرف انبیا هستند. زهرا در همه زمینه های خانوادگی، فردی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، تربیتی و دفاع از حریم ولایت نمونه و اسوه می باشند.

 

زنان جامعه ما چگونه می توانند از سبک زندگی و شخصیت حضرت فاطمه (س) الگوگیری کنند؟

افراد جامعه همیشه از شخصیت های بزرگ و خودساخته ای که امتحان خود را پس دادند و تجارب زیادی کسب کردند، الگوگیری می کنند. «فَوَجَدَکِ‏ لِمَا امْتَحَنَکِ صابِرَةً؛ خدا حضرت فاطمه را نسبت به آن امتحان، صابر یافت» متاسفانه امروزه در نقاطی از جهان دیده می شود که افرادی در مناسبت های ویژه مانند روز مادر یا روز کارگر مورد تجلیل و تقدیر قرار می گیرند که اصلا مستحق این تجلیل و قرار گرفتن در آن جایگاه و مقام نیستند. این کار عمدا توسط برخی از افراد انجام می شود که ذهن مردم را به بیراهه بکشانند. خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی ایران و دین مبین اسلام فردی را برای نامگذاری این روز انتخاب کردند که تمام ابعاد شخصیتی ایشان الگو و اسوه است. با وجود اینکه قلم در دست دشمنان است ولی آنها هرگز نتوانستند ایرادی بر این بانوی بزرگوار وارد کنند. من کاری به خود فروخته ها در شبکه های معاند و یهودی ندارم, بالاخره آنها هم باید شکم خود را سیر کنند، مهم نیست، مهم این است که حتی مسیحیان و اهل سنت هم کتاب های متعددی در خصوص شخصیت حضرت فاطمه (س) به عنوان یک الگوی نمونه نوشته اند، ولی متاسفانه این شخصیت بزرگوار در جامعه ما ناشناخته است.

 

متاسفانه امروزه برخی از زنان و دختران جامعه ما به جای پیروی از الگوهای دینی و مذهبی به سمت الگوهای غربی سوق پیدا کرده اند از نظر شما علت این مساله چیست؟

امروزه برخی دختران و مادران جامعه ما به جای اینکه از شخصیت حضرت فاطمه (س) الگوگیری کنند، الگوهای نادرست و ناپسندی برای خود برمی گزینند. این رفتارهای ناشایست ناشی از ارایه الگوها و آدرس های غلط توسط دشمنان اسلام است. دختران ما می توانند از همه ابعاد شخصیتی حضرت مانند همسرداری، مباحث تربیتی، دفاع از پدر، مباحث اجتماعی، سیاسی و فردی کمک بگیرند، حضرت فاطمه (س) جانفشانی های زیادی در دفاع از پدرشان انجام دادند. در قضیه جنگ احد که همه جز علی ابن ابیطالب (ع) فرار کردند تاریخ گواهی می دهد در چنین شرایط حساس و خطرناکی زهرای اطهر (س) ایستادند و به یاری پدر گرامی شان شتافتند و با خاکستر تکه حصیری زخم های پیامبر اکرم (ص) را التیام بخشیدند. یا در جنگ احد برای پیامبر اکرم (ص) و نیروها از مسافتی دور آب تهیه می کردند، در جنگ خندق برای رسول خدا نان می پخت و غذا می آوردند، اینها تنها گوشه ای از ابعاد شخصیتی ایشان است.

 

امروزه برخی دختران جامعه ما با والدین به ویژه پدران خود مشکل دارند. متاسفانه به اجبار مبتلا به این شرایط شدند، ماشین های کذایی، لباس های کذایی و امکانات کذایی. آنها همیشه خود را طلبکار و پدران را بدهکار می دانند، به جای اینکه در کنار پدر خود باشند و با آنها همدردی و همکاری کنند دایم علیه پدران خود موضع می گیرند در حالی که حضرت فاطمه (س) در دفاع از پدر بهترین الگو برای دختران ما محسوب می شوند. ابن مسعود نقل می کند زمانی که مشرکین مکه بر پیامبر جسارت کردند، هیچ کس جرات ایستادن در مقابل مشرکان را نداشت اما فاطمه زهرا (س) که دختری کم سن و سال بودند، دوان دوان آمد و از پیامبر اکرم (ص) دفاع کرد و با جسارت کنندگان به سختی برخورد کرد. بنابراین نیاز است که ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه (س) بررسی و مطالعه شود و با انتقال آن به نسل جوان، فرهنگ فاطمی را در جامعه نهادینه کرد تا چنین مشکلاتی ایجاد نشود.

 

حضرت فاطمه (س) در همه زمینه ها به ویژه ازدواج الگوی خوبی برای جوانان ما محسوب می شوند. رسول اکرم (ص) پس از کسب اجازه از فاطمه برای ازدواج  به نزد علی آمد و با لبی خندان گفت: یا علی! آیا برای عروسی چیزی داری؟ پاسخ داد: یا رسول الله پدر و مادرم قربانت، شما از وضع من کاملاً اطلاع دارید. تمام ثروت من عبارت است از یک شمشیر، یک زره و یک شتر.فرمود: تو مرد جنگ و جهادی و بدون شمشیر نمی توانی در راه خدا جهاد کنی، شمشیر از لوازم و احتیاجات ضروری تو است. شتر نیز از ضروریات زندگی تو محسوب می شود، باید امور اقتصادی خود و خانواده ات را تأمین کنی  تنها چیزی که می توانی از آن صرف نظر کنی همان زره است. منهم به تو سخت نمی گیرم و به همان زره اکتفا می نمایم. با همان زره، مقدمات اولیه زندگی خود را فراهم کردند، زندگی بسیار خوبی هم داشتند و چهار فرزند به نام های امام حسین (ع)، امام حسن (ع)، حضرت زینب (ع) و ام کلثوم در دامن آنها تربیت شدند که جزو بهترین فرزندان عالم هستند.

 

امروزه ولادت حضرت فاطمه (س) تحت الشعاع روز زن قرار گرفته است. چه اقدامی باید صورت گیرد که وقتی روز زن یا مادر عنوان می شود، ناخودآگاه در ذهن عامه مردم حضرت فاطمه (س) تداعی شود؟

با توجه به اینکه زهرای اطهر (س) سرور تمام زنان عالم است، طبیعتا باید روز زن تحت الشعاع روز ولادت این بانوی بزرگوار قرار بگیرد. ما باید از ظرفیت فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، صدا و سیما، فیلم ها، سخنرانی ها، کتاب ها و بروشورها برای ترویج فرهنگ فاطمی و انتقال آن به نسل جوان استفاده کنیم. تاکید می کنم نسل جوان ما نسل بدی نیستند، آنها دل های پاکی دارند، من با آنها زیاد صحبت می کنم. گاهی شبهاتی به ذهن شان خطور می کند و گاهی عملکرد نادرست مسئولان، اختلاس ها و بد اخلاقی هایی که از سوی آنها بروز می کند، رفتار جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. آنها هم سعی می کنند برای انتقام جویی از اسلام، تشیع و اهل بیت (ع) استفاده کنند؛ یکی از راهکارهای مهم برای ترویج سبک زندگی حضرت این است که فرهنگ فاطمی و زهرا شناسی را از دوران کودکی یعنی از مهد کودک تا دانشگاه ها به جوانان بیاموزیم؛ مثلا حضرت فاطمه (س) در شب شهادت خود از خداوند برای امت پدر گرامی شان از پروردگار طلب عفو و بخشش کردند و با وجود اینکه آنها گناهکار بودند ولی آنها را دعا کردند. اگر ما این فرهنگ معنوی را در جامعه گسترش دهیم شاهد 30 میلیون پرونده در دادگاه های کشور نمی شویم، خصومت و دشمنی ها از بین می رود، بنابراین حل همه این مشکلات، تقویت و ترویج فرهنگ فاطمی و زهرا شناسی در جامعه است.

 

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: زنان دنیا ولادت حضرت فاطمه زهرا س ترویج فرهنگ فاطمی بانوی بزرگوار ابعاد شخصیتی پیامبر اکرم حضرت فاطمه برای ترویج حضرت زهرا جامعه ما آنها هم روز زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۹۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند

جلسه شورای سیاست گذاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در محل برگزاری این نمایشگاه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 وزیر فرهنگ در این جلسه ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: انشاالله اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشور‌های دنیا نیست؛ تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یکسال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیاز‌ها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم، اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و انشاالله این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تامین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیات علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

وی افزود: انشاالله امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: دکتر احمدوند برای روز‌های نمایشگاه تمهید کنند تا با صنوف مختلف جلسه داشته باشیم تا محلی برای حل مشکلات باشد.

شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد

وزیر فرهنگ گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

اسماعیلی در عین حال تصریح کرد: اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم.

باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفا نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود، اما تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

نقش تبلیغات در رسانه‌ها برای ایجاد شور و نشاط فرهنگی میان مردم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند، گفت: به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظر سنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازار‌های اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

نمایشگاه کتاب باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل را نشان دهد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسأله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم. دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزار‌های اقناعی، تبلیغی و گفتگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

نظرسنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه به‌صورت روزانه باشد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید براینکه برای مسأله فلسطین حتما باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیقتر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

گفتنی است، گزارش آخرین وضعیت آماده سازی نمایشگاه از جمله موارد مطرح شده توسط اعضا در این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • سالن جشن آموزش و پرورش در شأن معلم نیست/ لزوم تکریم توسط جامعه
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • آلفایی‌ها هنوز به دنیا نیامده، پیج اینستاگرام دارند
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است