Web Analytics Made Easy - Statcounter

شعب ابیطالب بین دو کوه صفا واقع شده و آن هنگام که مشرکان مسلمانان را احاطه و در همین شعب محاصره کردند، ابوطالب که بزرگ هاشمیان بود مسئولیت حفاظت از جان پیامبر(ص) را برعهده داشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، آیت الله محمدهادی یوسفی غروی، پژوهشگر تاریخ اسلام و مؤلف کتاب «وقعة الطف» درباره تاریخ کربلا، به مناسبت ایام وفات حضرت ابوطالب علیه‌السلام طی یادداشتی به معرفی برخی شاخصه‌های آن بزرگوار پرداخت که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حضرت ابوطالب(ع) چهار فرزند پسر با نام‌های علی (امیرالمؤمنین علیه‌السلام)، طالب، عقیل و جعفرطیار داشت که فرزندان فاطمه بنت اسد بودند که پیامبر(ص) از او با تعبیر «مادرم» یاد می‌کرد؛ چرا که ایشان مدت زیادی در منزل ابوطالب و فاطمه بنت اسد ساکن بود. اسم اصلی ایشان «عبدِمناف» بود. نام عبد مناف را عبدالمطلب بر او نهاد و به معنای عبد مشرف بر جهان است. برخی بر این تصور هستند که نام ایشان از بت بزرگی که در کعبه بوده گرفته شده در حالی که اسم آن بت، «منات» بوده و اشتباه گرفته شده است.

حضرت عبدالمطلب 10 فرزند پسر داشت و تعدادی نیز فرزند دختر داشت. ایشان به عبدمناف وصیت می‌کند که سرپرستی فرزند برادر را بپذیرد، فرزندی که در 6 سالگی همراه مادرش آمنه بنت وهب  به مدینه می‌رود تا اقوام مادری خود را ببیند و در راه بازگشت آمنه، مادر پیامبر(ص) در منطقه ابواء وفات می‌کند. در این زمان «أم أیمَن» دایه پیغمبر اکرم(ص) بوده است. «أم أیمَن» جزو شهود بر واگذاری فدک به حضرت زهرا سلام‌الله علیها بود و شهادت هم داد. نام اصلی او برکت بود، خیلی از افراد حدیث پیامبر(ص) را در مورد«أم أیمَن» شنیده بودند که او از بانوان بهشتی است، اما بعد که شهادت داد برای فدک، گفتند «أم أیمَن» آفریقایی است و عرب نیست و ممکن است به درستی حدیث را که عربی بوده درک نکرده باشد، از این رو شهادت او در مورد فدک رد شد.

پیامبر(ص) بعدها در زمان فتح مکه و صلح حدیبیه بر سر مزار مادر حاضر می‌شود و می‌فرماید خداوند به ایشان اذن داده که مادر را زیارت کند. پس روی قبر مادر گریه و برای ایشان دعا می‌کند. اینها نشان دهندۀ آن است که آمنه بنت وهب بر خلاف تهمت‌هایی که به ایشان زدند، بر شرک نمرده و توحید داشته است. 

پیامبر(ص) پس از وفات عبدالمطلب

حضرت عبدالمطلب در 8 سالگیِ پیامبر(ص) وفات یافت و پس از آن به ابوطالب(ع)  واگذار شد. حضرت عبدالمطلب در وقت وفات به عبدمناف وصیت به نگهداری فرزند برادر را می‌کند، چرا که ویژگی‌های منحصر به فردی داشته است که شأنیت واگذاری پیامبر(ص) را داشت. زمانی که پیامبر(ص) نزد جد بزرگوارش در کنار کعبه روی فرشی که برای عبدالمطلب پهن می‌کرد، می‌نشست و او نیز پیامبر(ص) را در آغوش می‌گرفت، تمام مردم برای ورود به کعبه محبت عبدالمطلب را به نوه خود می‌دیدند. ابوطالب نیز با رسول الله (ص) چنین رفتار می‌کرد و به فرزند برادر بسیار محبت می‌‌کرد تا زمانی که ابوطالب (ع) پیشنهاد ازدواج با حضرت خدیجه (س) را به حضرت می‌دهد. پیامبر(ص) در اولین سفر تجاری با ابوطالب(ع) بود، اما در سفر دوم پیامبر(ص)، با غلام حضرت خدیجه میسره به سفر تجاری می‌رود و او تمام ویژگی‌های پیامبر(ص) را برای خدیجه(س) نقل می‌کند. میسره می‌گوید ابری ظاهر می‌شد و زمانی که پیامبر(ص) حرکت می‌کرد سایه می‌افکند.

فداکاری‌های ابوطالب در سال‌های محاصره در شعب

شعب ابیطالب بین دو کوه صفا واقع شده و آن هنگام که مشرکان مسلمانان را احاطه و در همین شعب محاصره کردند، ابوطالب که بزرگ هاشمیان بود مسئولیت حفاظت از جان پیامبر(ص) را برعهده داشت و تنها در موسم حج، هاشمیان آزاد بودند. مشرکان قریش در نوبت‌های متعدد دور هم جمع می‌شدند و به شعب می‌آمدند و به ابوطالب پیشنهاد می‌دادند دست از حمایت پیامبر(ص) بردارد و او را تحویل دهد و با کمال بی‌حیایی می‌گفتند او را خواهیم کشت. ابوطالب برای آنکه جای خوابگاه پیامبر(ص) را پیدا نکنند، تا او را به قتل برسانند، فرزندش علی(ع) را بیدار می‌کرد و در جای پیامبر(ص) می‌خواباند و این یکی از فداکاری‌های ابوطالب است.

فلسفه بعثت پیامبر(ص) در نهج‌البلاغه و دعای ندبه/ وعده‌ای که خدا به پیامبرش داد

انتهای‌پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پیامبر ص پیامبر ص ابوطالب ع پیامبر ص أم أیم ن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۵۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد

‌به گزارش خبرگزاری مهر، شیوه‌نامه «خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی» در راستای اجرای راهکارهای نهم و دهم از مأموریت هفتم قوه قضائیه در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳، به تصویب رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رسید.

راهکارهای نهم و دهم سند تحول در راستای تحقق مأموریت هفتم قوه قضائیه (حمایت از حقوق مالکیت اشخاص) عبارت است از: ارائه الکترونیکی تمام خدمات ثبتی از طریق «سکوی خدمات دیجیتال ثبتی» و «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» و الزام به استفاده از امضای الکترونیکی برای دریافت خدمات ثبتی و ارائه غیرحضوری تمامی خدمات ثبتی قابل ارائه در دفاتر اسناد رسمی از طریق سکوهای بخش خصوصی و با تائید حضوری (در محل دفترخانه یا به صورت سیار خارج از آن) یا غیرحضوری توسط یکی از سردفتران اسناد رسمی با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط.

متن شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی

در اجرای راهکارهای (۹) و (۱۰) از مأموریت ۷ (مربوط به حمایت از حقوق مالکیت اشخاص) مسند تحول و تعالی قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳/۱/۷ ریاست محترم و مالی قوه قضائیه و توجه به ظرفیت مقرر در فراز (ج) ماده ۶۷ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه کشور و فراز الفاز ماده ۶۸ همان قانون و ماده ۶۵۵ قانون آئین‌نامه دادرسی کیفری و نیز بند ج از ماده ۴ آئین‌نامه توسعه خدمات الکترونیک دستگاه‌های اجرایی به شماره ۲۰۶/۹۳/۷۷۴۰- ۹۲/۶/۱۰ مصوب ۱۳۹۳ شورای‌عالی اداری و توجهاً به عمومات قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲ به منظور سهولت و دسترسی سریع عموم مردم به خدمات غیر حضوری قابل ارائه در دفاتر اسناد رسمی، شیوه‌نامه خدمات غیر حضوری دفاتر اسناد رسمی به شرح زیر ابلاغ می‌شود:

بخش اول: درخواست غیرحضوری تنظیم اسناد رسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده ۱- با راه‌اندازی سامانه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی در (سکوی کاتب) کلیه درخواست‌های تنظیم اسناد رسمی و خدمات ثبتی به دفترخانه از سامانه سکوی مزبور پذیرش خواهد شد.

ماده ۲ - سردفتر مکلف است به محض دریافت درخواست نسبت به بررسی پذیرش یا عدم پذیرش درخواست غیرحضوری تنظیم سند یا سایر خدمات ثبتی اقدام نماید.

تبصره ۱- در صورت عدم پذیرش درخواست سردفتر مکلف است در اجرای ماده ۲۰ قانون دفاتر اسناد رسمی با ذکر علت مراتب را زیر درخواست مربوطه درج نماید. در این صورت متقاضی امکان ویرایش درخواست را خواهد داشت.

تبصره ۲ - در صورت نقص مدارک یا نیاز به اطلاعات و مدارک تکمیلی سردفتر مکلف است اطلاع‌رسانی لازم موارد نقص را به‌صورت جامع زیر درخواست مربوطه به متقاضی اعلام نماید. متقاضی باید از طریق سکوی کاتب نسبت به تکمیل مدارک و رفع نقص اقدام کند.

تبصره ۲ - چنانچه پس از پذیرش درخواست تنظیم سند و انجام سایر خدمات لبنی امکان‌پذیر نباشد سردفتر باید علت را مطابق تبصره ۱ زیر درخواست درج و اعلام کند.

بخش دوم: تنظیم غیر حضوری اسنادرسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده ۳ - ثبت کلیه اسناد و خدمات ثبتی قابل ارائه با احراز هویت الکترونیک و استفاده از امضای دیجیتال و بدون مراجعه حضوری، متقاضی در دفتر اسناد رسمی امکان‌پذیر است.

تبصره - استاد و خدمات ثبتی قابل ارائه با اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و درج از طریق سکوی کاتب تعیین می‌شود.

ماده ۴ - سردفتر به محض احراز هویت الکترونیک از طریق سکوی کاتب و امضای دیجیتال توسط متقاضی یا اصحاب سند نسبت به تأیید نهایی اقدام می‌نماید.

تبصره ۱ - توجهاً به اطلاق و عموم واژه «امضا» در عبارت «امضای شخص یا اشخاص» مندرج در تبصره ۱ ماده ۷ قانون جامع حدنگار مصوب ۱۳۹۳ به امضای فیزیکی و نیز دیجیتال تأیید نسخه پیش‌نویس باید توسط اصحاب سند از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی کاتب انجام و ملاک عمل برای اخذ شناسه یکتا توسط سردفتر است.

تبصره ۲- اطلاعات مربوط به تأیید الکترونیک متقاضی اصحاب سند در نسخ پشتیبان و نهایی سند درج می‌شود.

ماده ۵- پرداخت کلیه هزینه‌های متعلقه توسط متقاضی، از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی (کاتب) به صورت الکترونیک انجام می‌پذیرد.

ماده ۶ - متقاضی ارائه خدمات غیر حضوری بعد از پذیرش درخواست نیز در هر مقطعی می‌تواند ادامه فرآیند را به صورت حضوری در همان دفترخانه پیگیری و انجام دهد در این صورت هزینه‌های وصولی بابت ارائه خدمات غیر حضوری مسترد نخواهد شد.

ماده ۷ - فرآیند اطلاع‌رسانی خدمات موضوع این شیوه‌نامه از طریق سکوی کاتب انجام می‌پذیرد.

ماده ۸ - نظارت بر اجرای صحیح این شیوه‌نامه بر عهده معاونت امور اسناد معاونت توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی و کانون سردفتران و دفتریاران است.

کد خبر 6097597 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • شیوه جدید وقت تلف کردن دروازه‌بان در فوتبال رومانی / فیلم
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • شیوه درست کردن نیمروی بدون روغن + فیلم
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است