Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@01:59:46 GMT

فدک؛ تاریخ خاطره انگیز حضرت فاطمه(س) مادر سادات

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۹۳۹۷۱

فدک؛ تاریخ خاطره انگیز حضرت فاطمه(س) مادر سادات

کتاب «فدک؛ تاریخ خاطره انگیز حضرت فاطمه(س) مادر سادات» روایتی از ﺳﯿﺮه و ﺳﺒﮏ زﻧﺪﮔﯽ ﺣﻀﺮت زﻫﺮا(س)، شرح مسئله فدک، ﻧﻤﻮدﻫﺎی رﻓﺘﺎری ایشان ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﺗﻌﺎﻟﯿﻢ اﻟﻬﯽ و ﺑﺮﮔﺮﻓﺘﻪ از ﺳﻨﺖ رﺳﻮل ﺧﺪا(ص) است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در بیست‌وچهارمین شماره از ماهنامه «نشر بنگال» که با هدف رصد و پایش جامعه و فرهنگ بنگلادش در حوزه نشر کتاب طراحی شده است؛ کتاب‌های جدیدی که در بنگلادش و به زبان‌های بنگالی و یا انگلیسی به چاپ رسیده‌اند، معرفی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب «فدک؛ تاریخ خاطره انگیز حضرت فاطمه(س) مادر سادات» نوشته سید محمد باقر الصدر با ویرایش حسین محمد علی عباس، توسط شهاب شهریار به زبان بنگالی ترجمه و در قالب 152 صفحه از سوی انتشارات آل رسول داکا منتشر شده است.

این کتاب به کسانیکه در نهضت احقاق حق فدک در حمایت از فاطمه زهرا(س) آغاز و تا به امروز شهید شده‌اند، هدیه شده و در شماره جدید ماهنامه «نشر بنگال» رایزنی فرهنگی کشورمان در داکا شرح داده شده است.

خلاصه موضوعات کتاب

سید باقر صدر در فصل اول کتاب مسئله فدک را با در نظر گرفتن زخم دل فاطمه(س) و یادآوری خاطره پیامبر گرامی(ص) بررسی کرده است. در فصل دوم این مسئله بررسی شد که زمین فدک به زور از حضرت فاطمه(س) گرفته شده و این سلسله تا پایان خلافت عباسی جریان داشته است.

سید باقر صدر کتاب فاطمه و خانواده او نوشته العقد مصری را مورد انتقاد قرار داده و آن کتاب را فاقد منابع قوی دانسته است.

مسئله فدک یک مسئله ثروت سرقت شده نیست بلکه بالاتر از این است. این در واقع شورشی بود علیه حکومت و سیاست حاکم بر جامعه.

زمین فدک تنها ثروت شخصی و یا مملکتی نبود؛ بلکه حضرت فاطمه(س) می‌خواست اعتراض عمیق خود را به میان بیاورد، زیرا جریان تاریخ از روز ثقیفه بنیانگذاری شده بود. در اواخر کتاب سید صدر، اطلاعات مهم و گسترده‌ای ارائه می‌دهد. سید صدر مباحث خود را بر اساس قرآن و احادیث مطرح کرده است.

سخنی درباره فدک

فدک از دیدگاه حضرت فاطمه(س) تنها مال اهدائی نبود که به بهانه منافع مملکتی از ایشان به زور گرفته بودند؛ بلکه با تلاش‌ها و جهادهای پیامبر(ص) برای گسترش اسلام در جهان ارتباط تنگاتنگ داشته است. این مسئله زمانی اهمیتش افزوده می‌شود که می‌بینیم عده‌ای از رجال سیاسی برای استحکام موقعیت سیاسی خود درتکاپو می‌افتند. در نتیجه دروازه برای افراد فرصت طلب باز گذاشته می‌شود. سید باقر صدر در کل پژوهش خود صحابه پیامبر(ص) را به نیکی یاد می‌کند ولی از بعضی از اشتباهات آنها صرف نظر نمی‌کند. برای او اصل مسئله حق و حقانیت اسلام است و مصونیت دین خدا.

اگر تاریخ را با واقعیت بسنجیم به نفع امت اسلامی است. تمامی روایات و استدلال کتاب از قرآن و احادیث گرفته شده است.

فصل‌های کتاب

فصل اول: صحنه اعتراض، آغاز، در محیط اطراف واقعه، وسیله اعتراض، روند مبارزه، جامعه زنان، یک واقعه عجیب.

فصل دوم: معنای واقعی و تمثیلی فدک، موقعیت فدک، فدک در مرحله اولیه، فدک در زمان حکومت امام علی، در حکومت امیه، در حکومت عباسی. ارزیابی موضوعی و تمثیلی فدک.

فصل سوم: تاریخ مبارزه، روش پژوهش تاریخ، ارزیابی تاریخ صدر اسلام، العقد و پژوهش او، قوه محرکه مبارزه، محرک اوضاع خلیفه اول، معیار سیاسی فدک، فدک با محیط و اطراف موضوع، ارتحال پیامبر(ص)، دیدگاه امام علی(ع) نسبت به حکومت و همزیستی مسالمت آمیز.

فصل چهارم: سخنان تاریخی حضرت فاطمه(س)، بردباری حضرت پیامبر اسلام(ص)، بردباری حضرت علی(ع)، مقایسه با دیگران، گروه حاکم، شورش عظیم.

فصل پنجم: دیدگاه داورانه این کتاب درباره وراثت حضرت رسول(ص)، موضع خلیفه ابو بکر.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حضرت فاطمه س حضرت فاطمه س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۳۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به ۹۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد از آبرسانی به ۹۰ روستای استان خبر داد و گفت: این اقدام با کار جهادی و مشترک دولت و بسیج سازندگی به سرانجام رسید. - اخبار استانها -

سیدعلی احمدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: آبرسانی به 90 روستای کهگیلویه و بویراحمد در مدت زمان کمتر از دو سال با کار جهادی و مشترک دولت و بسیج سازندگی کلنگ‌زنی، اجرا، تکمیل و به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم در حوزه راهسازی به‌ویژه احداث و اصلاح راه‌های روستایی اقدامات چشمگیری شده است، عنوان کرد: در گذشته بسیاری از روستاهای استان با اولین بارش برای چندین ماه ارتباط آن‌ها با مرکز شهرستان و استان قطع می‌شد، ولی در این دولت مشکلات به حداقل ممکن رسیده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: با پیگیری‌های انجام شده مسئولان استانی و همچنین با نگاه ویژه دولت و مجموعه وزارت راه و شهرسازی به مناطق روستایی و کمتربرخوردار، پروژه‌های راه روستایی زیادی در استان اجرا و به سرانجام رسیده است تا جایی که روستاهایی در شهرستان مارگون  بویژه بخش زیلایی شامل سادات، پوله، موشمی و مورد زرد هم اکنون مشکلات آنها به حداقل رسیده است. همچنین در زمینه روکش آسفالت جاده‌های اصلی، فرعی و روستایی نیز کارهای بزرگی انجام شده که به نوعی رضایت نسبی مردم را به همراه داشته است. برای جاده دشت‌روم_سرفاریاب معروف به باغچه سادات که از منطقه سادات امامزاده علی(ع) می‌گذرد اعتبارات در نظر گرفتیم و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

وی همچنین از ابلاغ 14 هزار میلیارد اعتبارات تخصیصی از سفر دوم رئیس‌جمهور خبر داد و افزود: واقعیت امر در تمامی استان‌ها تخصیص‌های سفر دوم رئیس‌جمهور شروع شده و پول زیادی به استان سرازیر خواهد شد و تمام وعده‌هایی که به مردم دادیم را دوباره آغاز می‌کنیم، مردم تصور نکنند که به آن‌ها تعهد و قول داده‌ایم و آن را ر‌ها کردیم، بلکه منتظر تخصیصات ریالی بودیم و ان‌شاء‌الله این قول‌ها به سرانجام می‌رسند. پیش‌بینی می‌کنیم به زودی در چند شاخص از محرومیت جاده‌های روستایی خارج می‌شویم و این در این دولت انجام می‌شود.

احمدزاده با اشاره به اینکه در بسیاری از روستا‌ها تنش آب آشامیدنی داریم، ادامه داد: با بودجه 14 هزار میلیاردی بسیاری از تنش‌ها مرتفع و برداشته می‌شود و البته بیش از 400 میلیارد تومان تعهد دولت برای تأمین آب شرب است. بسیاری از مناطق شهر یاسوج کمبود آب آشامیدنی داشت که بخش زیادی از مشکلات بخش فرسوده شهر بازسازی و لوله‌گذاری شد و بخش دیگر در حال اجرا بوده و در واقع پروژه‌های نیمه‌تمام شهر گچساران و دهدشت که ر‌ها شده بود دوباره از سرگرفته خواهد شد و دولت همه‌ این پروژه‌های مهم را دیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • تکرار گل خاطره‌انگیز هوملز مقابل فرانسوی‌ها (عکس)
  • کتاب «حضرت فاطمه (س)» رونمایی می‌شود
  • ۴۰ کاروان «سفیران کریمه» به نقاط مختلف کشور اعزام می شوند
  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • آبرسانی به ۹۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • پرواز پرسپولیس به شهر خاطره‌انگیز (عکس)
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی