Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با وفات حضرت خدیجه (س)، مراسم شب شعر آیینی «مادر امت» با حضور شاعران نام‌آشنای کشور در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ناصر امین‌زاده، مدیر فرهنگی هنری منطقه 7 و رئیس فرهنگسرای اندیشه با اشاره به لزوم معرفی الگوهای دینی به نسل جوان گفت: ماه مبارک رمضان به عنوان پرفضیلت‌ترین ایام سال فرصت بسیار خوبی برای تعمیق باورهای دینی و شناخت الگوهای معنوی در دین مبین اسلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماه آسمانی پر از مناسبت‌های مهم است که همواره از سوی مردم مسلمان ایران گرامی داشته می‌شود. 

وی اضافه کرد: معرفی الگوهای ناب دینی به نسل جوان یکی از مسئولیت‌های مهم دستگاه‌های فرهنگی است؛ به ویژه آنکه دشمنان اسلام تلاش می‌کنند با دست بردن در تاریخ و تحریف آن جای حق و باطل را عوض کرده و روایت‌های جدیدی را به نسل جوان معرفی کنند. از این روی معرفی الگوهای ناب دین اسلام و مکتب تشیع امری واجب و ضروری است.

رئیس فرهنگسرای اندیشه با اشاره به سال‌روز وفات حضرت خدیجه گفت: یکی از مناسبت‌های مهم در ماه رمضان، وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها، همسر فداکار و باوفای پیامبر مکرم اسلام است. این بانوی مکرمه الگویی ناب در دین اسلام به شمار می‌رود که به گواه تاریخ، پیروزی‌های اسلام و گسترش آن مرهون تلاش‌ها، زحمات و خدمات اوست. از این روی شناخت این بانوی فداکار و سجایای اخلاقی او بر همه مسلمانان واجب است.

او از برگزاری شب شعر آیینی «مادر امت» خبر داد و گفت: فرهنگسرای اندیشه به مناسبت روز وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها شب شعر آیینی «مادر امت» را با حضور برترین شاعران آیینی کشور برگزار می‌کند. این مراسم در شب وفات این بانوی اسوه برگزار شده و ضمن شعرخوانی آیینی مراسم مرثیه‌خوانی و ذکر مصیبت برگزار می‌شود.

وی درباره شاعرانی که در این جلسه به ساحت مقدس اهل بیت عرض ادب می‌کنند، گفت: از جمله شاعران حاضر در این مراسم می‌توان به افشین اعلا، احمد بابایی، قاسم صرافان، سعید بیابانکی، اسماعیل امینی، جواد محمدزمانی، محمود تاری، نغمه مستشار نظامی، نفیسه سادات موسوی،‌ احمد علوی، فاطمه بیرامی و ... اشاره کرد. هم‌چنین اجرای این مراسم را محمود حبیبی کسبی برعهده دارد.

امین‌زاده اضافه کرد: در بخش دیگری از این جلسه، مراسم تقدیر از فعالان قرآنی نسل چهارم و تجلیل از شاعر پیشکسوت، عباس براتی‌پور برگزار می‌شود. هم‌چنین حجت الاسلام جواد محمدزمانی درباره فضایل و خدمات حضرت خدیجه به اسلام سخنرانی می‌کند. پایان بخش این مراسم نیز مرثیه‌خوانی رحمان نوازنی است. افطاری ساده‌ای نیز برای این مراسم تدارک دیده شده است.

براساس این گزارش، شب شعر آیینی «مادر امت» به همت فرهنگسرای اندیشه و با مشارکت شهرداری منطقه 7 روز سه‌شنبه 23 فروردین ماه از ساعت 17 در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود. حضور برای عموم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بلامانع است.

ردادی: مدیران تکنوکرات شهید آوینی را به مناطق جنگی تبعید کردنددرنگی در شعار سال 1401 از منظر علوم انسانی/ عبور از برداشت رایج از مفهوم «تولید دانش بنیان»

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شعر شعر فرهنگسرای اندیشه وفات حضرت خدیجه برگزار می شود شب شعر آیینی مادر امت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد هادی مشیری خراسانی، کارشناس مذهبی درمورد شاگردان امام جعفر صادق (ع) گفت: امام جعفر صادق علیه‌السلام به عنوان یک شخصیت ویژه‌ی اسلامی؛ هم در جهان اسلام و هم در مکتب شیعه مطرح هستند.

وجود مبارک امام صادق علیه‌السلام در دوران خود از عظمتی برخوردار بودند که دانشمندان مطرح زمان نسبت به عظمت علمی حضرت علیه‌السلام همیشه معترف بودند. شخصیت‌هایی مثل ابوحنیفه، مالک و شخصیت‌های دیگری که بعضاً از شاگردان امام جعفر صادق علیهم السلام در میان شیعه محسوب می‌شدند. مثل جناب جابر حیان که دانشمندی اهل طوس بود و برای ادامه تحصیل به ری رفت و سپس، از آن جا عازم مدینه شد و به محضر امام جعفر صادق علیه السلام رسید و دو سالی در محضر حضرت علیه‌السلام شاگردی کرد و علوم فراوانی را فرا گرفت و وقتی برای دستگیری‌اش داخل منزلش رفتند و دستگیرش کردند مقداری از علوم خود را در کتاب‌های خود منتقل کرده بود که این کتاب‌ها توسط دشمنان زمان ازبین رفتند و بخش اندکی از علوم و رساله‌ها و کتاب‌های ایشان در اختیار شیعیان باقی ماندند و همین مقدار اندک از کتاب و رساله‌های ایشان باعث شدند تا این دانشمند بزرگوار به عنوان پدر علم شیمی در دنیا مطرح شود. 

حجت‌الاسلام مشیری خراسانی تصریح کرد: مفضل، یکی دیگر از شاگردان امام جعفر صادق (ع) و از اندیشمندان زمان خود بودند و حضرت علیه السلام عنایت ویژه‌ای به ایشان داشتند که در یک مقطعی هر روز صبح، امام جعفر صادق علیه السلام به ایشان مباحث توحیدی را در قالب معارف زیست محیطی و انسان شناسی و علوم مختلفی از این قبیل آموزش می‌دادند و این شاگرد امام جعفر صادق علیه السلام، کتابی را به نام «توحید مفضل» نوشت که حقیقتاً امروز، یکی از آثار فاخر علمی در جهان به ویژه نزد شیعه و مسلمانان است و وقتی این کتاب‌ها و آثار شاگردان امام جعفر صادق علیه السلام و افرادی که به دست حضرت علیه السلام تربیت شده و رشد پیدا کرده‌اند را نگاه می‌کنیم عظمت کار امام جعفر صادق علیه السلام، خودش را نشان می‌دهد. 

این کارشناس مذهبی مطرح کرد: هشام بن حَکَم از دیگر افرادی بود که از شاگردان و پرورش یافته‌های امام جعفر صادق علیه السلام به شمار می‌آمد که هارون عباسی درمورد ایشان می‌گفت زبان هشام در دل‌های مردم از هزاران شمشیر موثرتر است. 

وجود مبارک امام جعفر صادق علیه السلام علاوه بر تربیت شاگردان نسبت به رسیدگی به امور جامعه خود تلاش و همت ویژه‌ای داشتند؛ به طوری که حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، بخشی از درآمد‌های خود را صرف نیازمندان جامعه کرده و حتی بخشی از آن‌ها را با بردن آذوقه درب منزلشان به صورت گمنام تأمین می‌کردند. به همین دلیل، به دوستان و شاگردان خود تأکید زیادی می‌کردند که اگر نیاز ندارند کار و تلاش کرده و با آن، دیگران را تأمین کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی افزود: یکی از دوستان امام جعفر صادق علیه السلام نقل می‌کند که در مسجد مشغول عبادت بوده است و حضرت امام جعفر صادق علیه السلام وارد مسجد پیامبر (ص) شدند و دیدند که دوست حضرت (ع) مشغول عبادت و دعا هستند. 

امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند که این وقت روز، این جا چه می‌کنی؟ آن فرد عرض کرد: آقا. الحمدالله وضع مالی بنده خوب است و دیگر، نیازی به کار کردن ندارم و به اندازه کافی، دارایی دارم و به همین دلیل، می‌خواهم بقیه عمرم را به عبادت صرف کنم. 

امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: خیر. برو و کار کن و با انجام کار و بدست آوردن درآمد خود، زندگی دیگران که نیاز دارند را تأمین کن.

 این نشان دهنده نگاه عمیق اسلام به کسب و کار و ایجاد درآمد در سطح جامعه است؛ یعنی به گونه‌ای کسب درآمد کنیم که اگر خودمان به آن نیازی نداریم حداقل، دیگران بهره‌مند شوند. بنابراین، افراد در هر فضای اقتصادی که باشند موظف هستند برای تأمین جامعه و نیاز دیگران کار کنند و از درآمد و ثروت بدست آمده، دیگران را مورد بهره‌مندی قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • برنامه‌های حرم مطهر حضرت معصومه(س) در دهه کرامت اعلام شد
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • مراسم عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع) در بیت نماینده ولی فقیه در خوزستان
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیشوا برگزار شد
  • صالح آبادی‌ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) به سوگ نشستند + فیلم و تصاویر
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مساله غزه برگزار می شود
  • اجتماع بزرگ صادقیون همراه با تشییع پیکر شهید تازه تفحص شده در مشهد برگزار شد